PROTESTA PARA MINISTRISË SË ARSIMIT: NOTAT NUK KANË RËNDËSI, RRUGA DREJT TYRE KA

Një protestë është organizuar sot në Podgoricë për shkak të vlerësimit të provimit të maturës për shkollat ​​e mesme dhe ato profesionale. Edukatorë, aktivistë, prindër dhe nxënës të pakënaqur janë mbledhur para Ministrisë së Arsimit.

Ata theksuan se është e rëndësishme se si arrihet deri tek notat sot.

“Notat nuk kanë rëndësi, por rruga drejt tyre ka,” është një nga mesazhet e protestës.

Kristina Mihailloviq, në emër të Shoqatës së Prindërve, u bëri thirrje autoriteteve që të hetojnë përgjegjësinë për këtë rast.

“Ne po kërkojmë që të mos përsëritet ky lloj rasti. Ne duam shoqëri të dijes, jo kopjimit”, tha Mihailloviq, duke shtuar se nuk duan të jetojnë në një shoqëri që shpërblen kopjimin.

Ajo gjithashtu kërkon të përcaktojë se kush është përgjegjës për rrjedhjen e testeve të matematikës.

Siç është paralajmëruar, në protestë kanë marrë pjesë edhe anëtarë të komisionit të vlerësimit të provimit të maturës së Gjuhës dhe Letërsisë malezeze, serbe, kroate dhe boshnjake të Qendrës së Provimeve, të cilët kanë konstatuar parregullsi.

SHARE