GJUKANOVIQ: TREGUAM EFIKASITET DHE PËRGJEGJËSI

Shteti ka treguar që është i gatshëm të përgjigjet në luftën kundër koronavirusit në kohën e duhur, kompetente dhe efikase, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq, në Programin e mëngjesit të RTMZ.

Përshkrimi më i përshtatshëm i asaj që kemi marrë pjesë në muajin e kaluar është përgjegjësia, tha Gjukanoviq.

“Është një përgjegjësi shtetërore, profesionale dhe sociale. Shteti ka treguar, jo vetëm me vendosjen në kohë të sistemit shëndetësor, se është në gjendje t’i përgjigjet sfidave të tilla në një kohë, kompetencë dhe efikase,” tha Gjukanoviq.

“Unë mendoj se me të vërtetë këtë herë është treguar që shteti i Malit të Zi është më i zhvilluar dhe më funksional sesa shumë njerëz me skepticizëm të theksuar supozuan,” tha Gjukanoviq.

Ai deklaroi se jo vetëm shëndetësia, por edhe i gjithë sistemi shtetëror ishte përgatitur në mënyrë të duhur.

“Unë mendoj se si qytetarë të Malit të Zi ne kemi arsye të jemi të kënaqur. Rezulton se 14 vjet pas rivendosjes së pavarësisë, nuk ka pasur humbje kohe,” tha Gjukanoviq.

Siç thotë presidenti, doli që ne kemi nevojë për institucione të cilat janë të gatshme ti përgjigjen sfidave të tilla.

“Si për ata në Mal të Zi që kanë treguar solidaritet në fatkeqësi, por edhe për të theksuar vlerën e asaj që kanë bërë për ne miqtë tanë, investitorët tanë të huaj, sportistët tanë, njerëzit tanë të biznesit, të cilët na ndihmuan të krijojmë parakushte të vlefshme me të gjitha donacionet që do të sigurojnë që sistemi ynë i kujdesit shëndetësor të jetë efikas në të ardhmen,” theksoi Gjukanoviq.

Ne kemi përqindjen më të ulët të vdekshmërisë në rajon , dhe siç shprehet Presidenti, duhet të shpresojmë se kështu edhe do të mbetet.

Presidenti gjithashtu kujtoi që Mali i Zi i ka siguruar kujtdo që ka pasur dëshirë të kthehej në vend.

“Unë do të thoja që shoqëria malazeze ka vepruar në përputhje me atë që është në natyrën e çdo personi, që është se kur përballet me rreziqet për shëndetin dhe jetën, ai i hedh të gjitha temat e tjera në sfond. Unë do të thoja që ajo që ndodhi është gjithashtu një konfirmim i një niveli të ri të përgjegjësisë. Do të ishte e mrekullueshme nëse mund të supozonim se me gjithë këtë, kur të mbaronte pandemia, do të zgjidhej. Ne e dimë nga përvoja socio-politike dhe analitike që nuk do të ndodhë kështu. Ne e dimë se dilema të caktuara vazhdojnë të rëndojnë shoqërinë malazeze, ” tha Gjukanoviq.

Korona do të kalojë, por, Gjukanoviq shton se, “sëmundja nuk ka gjasa të zhduket aq lehtë”.

“Por kjo nuk do të pengojë në asnjë mënyrë Malin e Zi të vazhdojë në rrugën e saj,” tha Gjukanoviq, duke shtuar se Mali i Zi do të vazhdojë në rrugën e saj drejt BE.


Gjukanoviq beson se ne do të zhvillojmë zgjedhjet parlamentare në të ardhmen e afërt dhe se përgjegjësia publike e të gjithë pjesëmarrësve në skenën politike të Malit të Zi do të vazhdojë.

“Unë besoj se do të ketë këtë potencial demokratik dhe tolerancë për të folur jo vetëm për datën e zgjedhjeve, por edhe për propozimet për mbajtjen e këtyre zgjedhjeve”, tha presidenti.

Ai është i sigurt se do të kenë një fushatë interesante.

SHARE