MALI I ZI DO TË HAP AMBASADËN NË HAGË

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, ka takuar sot zëvendëskryeministren dhe ministren e Punëve të Jashtme të Holandës, Vopka Ukstrom, në margjinat e Samitit REAIM në Hagë.

Bashkëbiseduesit u pajtuan se ka hapësirë ​​për bashkëpunim ekonomik mes dy vendeve, ndërsa kryeministri paralajmëroi hapjen e ambasadës malazeze në Hagë në muajt në vijim.

Siç thuhet në njoftimin e Qeverisë, bashkëbiseduesit theksuan potencialin për përmirësimin e marrëdhënieve miqësore dhe aleate, duke theksuar se Mali i Zi dhe Holanda, si partnerë në NATO, bashkëpunojnë në një nivel më të lartë dhe në korniza të rëndësishme për sigurinë më të gjerë globale.

Kryeministri theksoi se Mali i Zi ka ndërmarrë hapa konkretë për hapjen e Ambasadës në Holandë, me seli në Hagë, duke vlerësuar se hapja e saj në muajt e ardhshëm do të kontribuojë në forcimin e marrëdhënieve të mira dypalëshe dhe do të jetë një konfirmim i rëndësisë së atij vendi për integrimin evropian të Malit të Zi.

Kryeministri u shpreh se, krahas marrëdhënieve thelbësore politike, Mali i Zi është i gatshëm të pasurojë më tej potencialin e tij ekonomik, duke krijuar një mjedis më të favorshëm investimi për investime të rëndësishme holandeze.

Ata ranë dakord se ekziston një hapësirë ​​e dukshme për forcimin e bashkëpunimit ekonomik, veçanërisht në sektorin e energjisë, turizmit, projekteve të infrastrukturës, fushën e IT-së, bujqësinë dhe industrinë ushqimore.

SHARE