QEVERIA PO NJOLLOS REPUTACIONIN E VENDIT

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, i bëri thirrje Qeverisë së Malit të Zi të pezullojë ose tërheqë kërkesat për marrëveshje për ambasadorët që nuk morën pëlqimin e shefit të shtetit dhe të respektojë ligjet kombëtare dhe konventat ndërkombëtare. Kjo u theksua në reagimin e këshilltares për politikën e jashtme të Presidentit të Malit të Zi, Tamara Brajoviq, me rastin e mosrespektimit të procedurës për emërimin e një ambasadori. Në reagim gjithashtu theksohet se mosrespektimi i procedurës përfaqëson përkeqësimin e reputacionit të Malit të Zi, në të cilin, siç shton ajo, Presidenti i Malit të Zi nuk do të marrë pjesë. Sipas Brajoviq, pas zgjedhjeve parlamentare më 30 gusht 2020, kushtetuta e thirrjes së re të Kuvendit dhe zgjedhja e qeverisë, Mali i Zi ka hyrë në një fazë të re të jetës politike dhe demokratike, që përfshin bashkëjetesën. Ajo informoi autoritetet kompetente në Shqipëri, Bosnjë e Hercegovinë, Kroaci, Kinë, Hungari, SHBA, Slloveni, Serbi, Seli të Shenjtë, Spanjë, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bashkimin Evropian, si dhe ambasadat ose misionet e atyre vendeve dhe organizatat në Mal të Zi se nuk ka marrëveshje të autoriteteve që marrin pjesë në bashkëjetesë në Malin e Zi mbi propozimin e kandidatëve që do të përfaqësonin Malin e Zi në to dhe se çdo kandidat i cili informohet ose përmes mediave ose zyrtarisht nuk gëzon pëlqimin e Presidentit të Malit të Zi. Prandaj Presidenti i bën thirrje Qeverisë të pezullojë ose tërheqë kërkesat për marrëveshje.

SHARE