ISHP: 64 RASTE TË REJA ME KORONAVIRUS NË MAL TË ZI, NË PODGORICË 46

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik përfunduan analizën PCR të 426 mostrave për koronavirusin e ri në 24 orët e fundit, ndër të cilat 64 rezultate ishin pozitive.

Numri i përgjithshëm i gjetjeve pozitive të përpunuara në Gjermani është 475.

Numri i rasteve aktive në Mal të Zi është aktualisht 1453.

Pacientë të rinj sipas bashkive janë:

Podgoricë: 46
Cetijë: 6
Kotor: 4
Beranë: 2
Tivar: 2
Bijello Pole: 2
Nikshiq: 1
Budva: 1

Gjatë ditës, një tjetër vdekje u konfirmua tek një pacient nga Bijello Pole, vdekja e të cilit është raportuar më parë.

Në dy vdekje në të cilat shkaku i vdekjes dyshohej se kishte lidhje me koronavirusin e ri, rezultati ishte negativ.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të konfirmuara që nga fillimi i qershorit që nga COVID19, është 16.

U konfirmua se janë shëruar 18 persona të tjerë, duke e çuar numrin e përgjithshëm të të shëruarve në 33.

“Analizat e mostrave të dërguara në Gjermani janë përpunuar dhe rezultatet aktualisht janë duke u futur në bazën e të dhënave të Institutit. Numri i përgjithshëm i gjetjeve pozitive të përpunuara në Gjermani është 475,” thuhet në deklaratën e Institutit të Shëndetit Publik.

Të rikujtojmë që 2,000 mostra janë dërguar në Gjermani për analiza.

Duke marrë parasysh të ndjerit dhe të shëruarit, numri i rasteve të infektuara me COVID19 në Mal të Zi aktualisht është 1453.

Shumica e të infektuarve të sapoardhur janë kontakte të rasteve të regjistruara më parë.

SHARE