ABAZOVIQ: NUK KAM ASNJË DYSHIM PËR MBËSHTETJEN NDAJ QEVERISË

Nuk kam dyshim se nesër në mëngjes të kontrollohet nëse qeveria, zëvendëskryeministri, ministrat e tjerë, nëse të gjithë kanë mbështetjen e Kuvendit apo jo, tha zëvendëskryeministri dhe lideri i LQ URA Dritan Abazoviq. Ai u tha gazetarëve në Ulqin se kishte bisedime jozyrtare me liderët e shumicës parlamentare këtë javë. “Gjithçka është në tryezën tonë, çfarë do të ndodhë në fund mbetet për t’u parë. Është detyrimi ynë, si njerëz që kryejmë funksione të përgjegjshme, të komunikojmë, edhe kur nuk gjejmë një marrëveshje. Shpresoj se do të gjejmë zgjidhjet më të mira dhe besoj në optimizimin për kënaqësinë e të gjithë qytetarëve”, tha Abazoviq. Ai shtoi se ka diskutuar tema aktuale me kreun e Partisë Popullore Socialiste, Vlladimir Jokoviq, si dhe me krerët e tjerë të partive. “Ne të gjithë po përpiqemi të japim një kontribut, nuk ka risi nëse dikush dëshiron të nxjerrë disa teori konspirative nga kjo,” vuri në dukje Abazoviq.

Në pyetjen për mbështetjen e mazhorancës për Qeverinë, zëvendëskryeministri u përgjigj:

“Përderisa nuk votohet se nuk ekziston, ka, përderisa është në fuqi vendimi i datës 4 dhjetor (2020)… Unë nuk iki nga asnjë ndryshim demokratik. Nëse dikush më pyet nëse mendoni se do të ishte mirë që njerëzit më në fund të deklaroheshin, mendoj se duhet ta bëjnë. Ky do të ishte një lehtësim i madh për qeverinë. Ka mazhorancën, do të vazhdojmë deri në vitin 2024, nuk ka mazhorancë, diçka tjetër, do të shkojmë në zgjedhje.”

SHARE