KA NISUR VAKSINIMI KUNDËR GRIPIT SEZONAL

Sot ka filluar vaksinimi kundër gripit sezonal në Shtëpinë Shëndetësore të Podgoricës, njoftoi institucioni shëndetësor. Thuhet se vaksinimi do të kryhet në përputhje me rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik, në të gjitha pikat e Qendrës Shëndetësore, nga ekipe mjekësh të përzgjedhur për të rritur dhe fëmijë. Siç sqarojnë nga Qendra Shëndetësore, qytetarët do të aplikojnë për vaksinim përmes numrave të telefonit të ekipeve të përzgjedhura, të publikuar në faqen e tyre të internetit, si dhe duke ardhur në qendrën shëndetësore ku është regjistruar pacienti. Vaksinimi, siç u theksua, rekomandohet për të gjithë moshat mbi 65 vjeç, të sëmurët kronikë që jetojnë në strehim kolektiv, si dhe punonjësit dhe bashkëpunëtorët shëndetësorë. Qendra Shëndetësore njoftoi se personat që kanë pasur reaksione të rënda alergjike ndaj dozave të mëparshme, apo ndaj ndonjë komponenti të vaksinës, nuk duhet ta marrin vaksinën.

SHARE