PENSIONET E SHTATORIT JANË RRITUR ME PESË PËR QIND, PENSIONI MINIMAL DO TË JETË 300 EURO

Pensioni i ri minimal, i cili do të paguhet më 20 tetor, do të jetë 300 euro, ka njoftuar për Radion e Malit të Zi ministri i Financave Aleksandar Damjanoviq.

Sipas formulës për korrigjimin e rregullt të pensioneve, rritja e pensioneve do të ishte dy për qind e gjysmë, por, siç paralajmëroi ministri, Qeveria në seancën e nesërme do ta pranojë propozimin e Fondit PIO për rregullim të jashtëzakonshëm.

“Rritja kumulative që nga fillimi i këtij viti është 17 për qind, ndaj ne besojmë se niveli i pensioneve duhet të jetë ende mbi nivelin e inflacionit dhe se rritja prej 17 për qind mbron disi standardet jo aq të mira të jetesës së shumicës së pensionistëve në Mal të Zi. Me gjithë këto rritje pensioni minimal do të jetë 300 euro. Kjo do të thotë se ka tejkaluar nivelin e pjesëmarrjes 60 për qind në pagën minimale dhe dhjetë për qind, që ishte synimi i qeverisë që u realizua. Ende nuk është arritur qëllimi i dytë, që është që pensioni mesatar të jetë 60 për qind e pagës mesatare, por të gjitha këto rritje sigurisht që do ta shtyjnë arritjen e këtij qëllimi”, tha Damjanoviq.

SHARE