ABAZOVIQ: PAGAT NË KUJDESIN SHËNDETËSOR DO TË RRITEN NGA VITI I ARDHSHËM

Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq tha se ai do të mbrojë që pagat e punonjësve shëndetësorë të jenë më të larta se vitin e ardhshëm. Duke folur në panelin “Bisedat në shoqëri – Dialogu social për një të ardhme më të mirë”, Abazoviq tha se dialogu mbi reformën e kujdesit shëndetësor gjoja është në fokusin e qeverisë së kaluar dhe asaj aktuale, dhe se problemet mbeten. Ai vlerësoi se është koha për të zhvilluar një dialog serioz mbi reformën e kujdesit shëndetësor, i cili do të rezultojë në analiza të mira cilësore. “Është e vërtetë që ne po luftojmë me financat, se thesari i shtetit është bosh por edhe pse është kështu – arsyeja nuk është Covid 19, por neglizhenca, keqbërja dhe arroganca dhe qëndrimi ndaj buxhetit të shtetit në periudhën e mëparshme,” theksoi Abazoviq. Ai tha se është i bindur se, nëse gjendja financiare është e favorshme, ekziston një vullnet politik për të përmbushur kërkesat e punonjësve shëndetësorë në lidhje me ndërtimin e objekteve të reja dhe modernizimin e atyre ekzistuese.

SHARE