Google do të investojë 9.5 miliardë dollarë në zyrat dhe qendrat e të dhënave në SHBA këtë vit

Google i Alphabet Inc tha të mërkurën se planifikon të investojë rreth 9.5 miliardë dollarë në zyrat dhe qendrat e të dhënave të saj në SHBA këtë vit, nga 7 miliardë dollarë vitin e kaluar.

Google tha se investimi do të krijojë të paktën 12,000 vende pune me kohë të plotë në vitin 2022 dhe do të fokusohet në qendrat e të dhënave në disa shtete, duke përfshirë Nevada, Nebraska dhe Virxhinia, përcjell Telegrafi.

Kompania do të hapë një zyrë të re në Atlanta këtë vit dhe do të zgjerojë qendrën e saj të të dhënave në Storey County, Nevada.

Google është përpjekur të rikthejë punonjësit e saj në disa nga zyrat e saj në Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar dhe Azi Paqësor, duke mandatuar punën nga zyra për rreth tre ditë në javë, një hap për t’i dhënë fund politikave që i lejojnë punonjësit të punojnë në distancë për shkak të COVID-19.

/Telegrafi/

SHARE