BOZHOVIQ: MASAT DUHET TË RESPEKTOHEN PARA DHE PAS VAKSINIMIT

Epidemiologia e Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) Marija Bozhoviq tha se, megjithëse situata e epidemisë është më e mirë, nuk ka vend për relaksim. Ajo thotë se pajtueshmëria me masat themelore është e nevojshme si para ashtu edhe pas vaksinimit. Bozhoviq vëren se nuk është e sigurt se do të ketë një mundësi të zgjedhjes së një vaksine për shkak të indikacioneve mjekësore. Ajo tha se është mosmirënjohëse të japësh parashikime për stabilizimin e situatës epidemiologjike, sepse epidemia na mësoi se është e paparashikueshme. “Në kuptimin që nuk mund të dimë nëse do të ketë përmirësim ose përkeqësim të mëtejshëm. Ne nuk mund ta supozojmë tani për tani. Në çdo rast, gjëja më e rëndësishme është të respektojmë masat,” tha Bozhoviq në programin e mëngjesit TVMZ. Tani për tani, vendimi për ta bërë vaksinimin vullnetar në Malin e Zi mbetet në fuqi, megjithëse në disa vende është bërë i detyrueshëm: “Njerëzit duhet të kuptojnë rëndësinë e vaksinimit dhe të kapërcejnë frikën.”

SHARE