BUXHETI 2.46 MILIARDË EURO

Buxheti për vitin e ardhshëm, sipas draftit të tij të bërë nga ministritë e Financave dhe Mirëqenies Sociale, është 2.46 miliardë euro, konfirmuan për Dan disa burime pranë ekzekutivit. Projektbuxheti do të diskutohet sot në komisionet kompetente, e më pas në seancën e Qeverisë në të cilën duhet të miratohet propozimi. Në vitin e ardhshëm Ministria e Financave me Milojko Spajiq ka paraparë rreth 300 milionë euro për shlyerjen e borxhit të vjetër që do të arkëtohet vitin e ardhshëm, që është rreth 135 milionë euro më pak se këtë vit.Buxheti për vitin e ardhshëm, sipas burimeve të Dan, është zhvillimor dhe reflekton programin e reformës Evropa Tani, i cili parashikon një standard më të mirë jetese, rritje të pagës minimale nga 250 në 450 euro, taksa më të drejta, heqje të kontributeve shëndetësore për punonjësit.Buxheti parashikon rritje të pagave për të gjithë të punësuarit mesatarisht mbi 17 për qind, në shëndetësi me 12 për qind shtesë, rritje të agrobuxhetit, rritje të buxhetit kapital me 108 për qind, ndarje më të larta për pensione dhe përfitime sociale. për shkak të rregullimit të te ardhurave.

SHARE