KËRKOHEN MË SHUMË KVOTA PËR STUDENTË NGA MALI I ZI DHE LEHTËSIM TË PROCEDURAVE TË REGJISTRIMIT

Ministri i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fatmir Gjeka zhvilloi një vizitë pune në Republikën e Kosovës, gjatë së cilës bisedoi me zyrtarë të Kosovës për rëndësinë e intensifikimit të bashkëpunimit në fushën e arsimit, forcimit të tij ndërmjet Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës në drejtim të shkëmbimit të studentëve, dhe përmirësimi i mëtejshëm i politikës së regjistrimit të studentëve meshkuj dhe femra nga Mali i Zi.

„Mali i Zi përpiqet të sigurojë pjesëmarrjen dhe përfaqësimin proporcional të anëtarëve të kombeve pakicë dhe të komuniteteve të tjera kombëtare pakicë në jetën politike dhe publike të vendit, për shkak të pjesëmarrjes së tyre në krijimin dhe zbatimin e politikave kombëtare, por edhe praktikimin e të drejtave të tyre të garantuara,“ tha ministri Gjeka gjatë një bisede me ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbrie Nagavci.

Bashkëbiseduesit pajtohen se fusha e arsimit është veçanërisht e rëndësishme dhe se është e nevojshme të investohet vazhdimisht në të dhe të përmirësohet bashkëpunimi në rajon.

Ministri u takua edhe me rektorin e Universitetit Hasan Prishtina, prof. Ph.D. Qerim Qerimi. Ministri Gjeka sugjeroi forcimin e bashkëpunimit në fushën e politikave të regjistrimit dhe rritjen e kuotave për studentët nga Mali i Zi, veçanërisht për studimet master dhe doktoraturë. Ata pajtohen se është e nevojshme të vazhdohet komunikimi për çështje të ndryshme që mund të dalin gjatë procesit të regjistrimit të studentëve në të ardhmen. Në takim mori pjesë edhe kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, Faik Nika, Drejtori i Përgjithshëm për Pakica, Arben Xhurreta dhe i Ngarkuari me Punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, Bernard Çobaj.

Gjatë vizitës së tij të punës, ministri Gjeka mori pjesë në përkujtimin e 28 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë, të mbajtur në Prishtinë.

SHARE