HAPJA E KAFENEVE OSE LARGIMI I PUNËTORËVE

Me iniciativën e Dhomës së Tregtisë të Malit të Zi, nesër do të mbahet një takim me Kryeministrin aktual të Malit të Zi, Dushko Markoviq mbi mundësitë e gjetjes së një zgjidhjeje për kërkesat e hotelierëve në lidhje me punën e restoranteve dhe kafeneve në kohën e pandemisë Covid-19. Kjo u njoftua pas takimit të Kryetarit të Dhomës së Tregtisë Vllastimir Golloboviq me përfaqësuesit e Shoqatës së Hotelierëve të Malit të Zi. Disa përfaqësues shprehën pakënaqësi që masat e Trupit Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive parandaluan funksionimin e objekteve hotelierike në kryeqytet dhe disa komuna të tjera, të cilat, siç thanë ata, i sollën në një situatë jashtëzakonisht të palakmueshme ekonomike. Ata përsëritën vendosmërinë e hotelierëve për të hapur ambientet të enjten, në kundërshtim me vendimin e Trupit Koordinues Kombëtar. Ata deklaruan se është e nevojshme që paketa e tretë e masave të zbatohet plotësisht dhe se biznesi i tyre është jashtëzakonisht i ngarkuar me detyra nga niveli shtetëror dhe komunal, të cilat duhet të riprogramohen. Pjesëmarrësit në takim bien dakord se mbrojtja e shëndetit të qytetarëve është një përparësi, por që duhet pasur kujdes për të ruajtur ekonominë. Siç u njoftua nga Dhoma e Tregtisë të Malit të Zi, u theksua se shumë qytetarë po vizitojnë objektet hotelierike në komuna të tjera këto ditë, gjë që vë në pikëpyetje efikasitetin e masave të Trupit Koordinues Kombëtar për shtypjen e përhapjes së infeksionit. “Takimi do të jetë një mundësi për të diskutuar mbështetjen për aktivitetet e tjera që u mbyllën për shkak të masave për të luftuar pandeminë Covid-19. Hotelierët po kërkojnë garanci se masat e rëna dakord do të respektohen dhe zbatohen plotësisht,” thuhet në deklaratë.  

SHARE