DOZA E TRETË E VAKSINËS PËR GRUPE JASHTËZAKONISHT TË NDJESHME

FILE - In this Jan. 28, 2021, file photo, a nurse prepares a COVID-19 vaccine in Pittsboro, N.C. at Piedmont Health Senior Care, a federally qualified health center where PACE patients (Program of All-Inclusive Care for the Elderly) and underserved populations are receiving the coronavirus vaccine. A racial gap has opened up in the nation's COVID-19 vaccination drive, with Black Americans in many places lagging behind whites in receiving shots, an Associated Press analysis shows. (AP Photo/Gerry Broome, File)

Futja e dozës së tretë të vaksinës rekomandohet aktualisht vetëm për njerëzit që i përkasin grupit të njerëzve veçanërisht klinikisht jashtëzakonisht të ndjeshëm, të cilët nuk kanë zhvilluar antitrupa për të paktën dy muaj pas dozës së dytë të vaksinës, tha Trupi Këshillimor i Ekspertëve për Imunizimin (NITAG). Gjegjësisht, bazuar në pikëpamjet e Trupit Këshillimor Kombëtar të Ekspertëve për Imunizim (NITAG), janë bërë rekomandime të reja për vaksinimin kundër koronavirusit, të cilat lidhen me vaksinimin e grave shtatzëna dhe gjidhënëse, vaksinimin e fëmijëve, kombinimin e vaksinave AstraZeneca dhe Pfizer në raste të jashtëzakonshme, vaksina tani për tani ekskluzivisht në individë klinikisht jashtëzakonisht të ndjeshëm të cilët nuk kanë krijuar antitrupa pas vaksinimit.

SHARE