MBI 50 MILIONË PERSONA TË INFEKTUAR ME KORONAVIRUS NË BOTË

Numri i personave të infektuar me koronavirus në gjithë botën ka prekur shifrën 50 milionë, prej kur ka nisur pandemia.

Rreth çerek i rasteve të infektimit është raportuar në 30 ditët e fundit.

Muaji tetor ka qenë më i rëndi për shtetet që janë përballur me pandeminë deri më tani.

Shtetet e Bashkuara janë kthyer në shtetin e parë që kanë raportuar më shumë se 100,000 të infektuar brenda ditës.

Presidenti i zgjedhur amerikan, Joe Biden është zotuar se do ta ketë prioritetet menaxhimin e pandemisë kur të nisë zyrtarisht punën në janar.

Ai pritet të prezantojë task-forcën e tij për koronavirus javën e ardhshme.

Shtetet në gjithë Evropën kanë vazhduar të raportojnë shifra rekorde të të infektuarve.

Evropa ka rreth 12 milionë persona të prekur nga sëmundja COVID-19, që shkakton koronavirusi dhe 24 për qind të vdekjeve në nivel global.

Pas SHBA-së, India është shteti i prekur më së keqi në botë nga ky virus, me mbi 8.5 milionë raste.

Ky shtet është duke raportuar rreth 46,000 të infektuar në baza ditore.

SHARE