FORMOHET GRUPI PUNUES QË DO T’I PËRGJIGJET TË GJITHA SFIDAVE TË MBAJTJES SË ZGJEDHJEVE

Në mbledhje, Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive, përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe organizatave joqeveritare që merren me procesin zgjedhor ranë dakord të bashkojnë përpjekjet për gjetjen e përgjigjeve për të gjitha sfidat e paraqitura nga procesi zgjedhor në një situatë të infeksionit të përhapur të koronavirusit.

Në përputhje me atë, u formua një grup punues i përfaqësuesve të TKK, institucioneve kompetente dhe sektorit civil, i cili menjëherë filloi punën për të marrë në konsideratë të gjitha sfidat e këtij procesi të rëndësishëm dhe për të përgatitur procese dhe udhëzime detyruese për të gjitha aspektet e zgjedhjeve në një pandemi të koronavirusit.

“Në takim u analizuan proceset zgjedhore të mbajtura në disa vende në këto rrethana me qëllim të përdorimit të praktikave më të mira dhe përvojave krahasuese. Duke pasur parasysh iniciativën e nisur tashmë nga Parlamenti i Malit të Zi, gatishmëria u shpreh që TKK t’i përgjigjet thirrjes së parlamentit, si adresat kryesore për dialog politik në Mal të Zi, dhe që përfaqësuesit e TKK të marrin pjesë në dialog me të gjitha subjektet politike të interesuara dhe përgjegjëse. Të pranishmit ranë dakord se forca kryesore qëndron në një partneritet të gjerë për të mirën e të gjithë shoqërisë,” njoftoi Qeveria.

Interesi i pandarë i të gjithë pjesëmarrësve në dialog është ruajtja e shëndetit dhe jetës së qytetarëve në procesin zgjedhor, që është një detyrim kushtetues dhe një e drejtë – u theksua në takim.

Në këtë mënyrë, TKK shprehu qartë gatishmërinë e saj për të komunikuar dhe bashkëpunuar me të gjithë subjektet dhe individët konstruktiv dhe përgjegjës me qëllim të ruajtjes së shëndetit dhe jetës së qytetarëve, duke ruajtur detyrimin kushtetues dhe të drejtën për të mbajtur zgjedhje.

SHARE