PRESIDENTI GJUKANOVIQ VIZITOI KOMUNËN E TUZIT

Kryetari i komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, së bashku me kryetarin e Kuvendit Fadil Kajoshaj, drejtorin e SHPK “Komunale” Nikollë Camaj,  kryeshefin e policisë komunale Rexhep Çunmulaj dhe drejtorin e shtëpisë së shëndetit dr Halil Dukoviq, kanë pritur sot në ambientet e komunës, Presidentin e Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, drejtorin e Qendrës klinike spitalore në Podgoricë, dr. Jevto Erakovic si dhe drejtorin e Urgjencës e anëtar i shtabit medicinal të krizës dr Nermin Adbiq.

Është treguar se masat e zbatuara në komunën e Tuzit me rastin e epidemisë së virusit korona ishin të justifikuara, dhe qëndrimi i përgjegjshëm i qytetarëve konfirmon atë që dimë – që qytetarët nga kjo zonë, si në shumë ngjarje përgjatë historisë së Malit të Zi, kanë treguar përgjegjësi të plotë ndaj shtetit të Malit të Zi theksoi Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq gjatë vizitës së tij në Tuz.

“Nuk kishte, dhe nuk ka interes në ditët e sotme më të rëndësishëm të Malit të Zi sesa të parandalojmë përhapjen e infeksionit dhe të mbrojmë shëndetin e qytetarëve, dhe ne po e bëjmë atë me sukses, dhe shembulli i sjelljes efikase dhe të përgjegjshme në rrethanat e dhëna të banorëve të komunës së Tuzit na jep inkurajim dhe është një shembull shembullor”, tha Gjukanoviq.

Ai falënderoi vullnetarët, të cilët, morën një rol të rrezikshëm dhe të kërkuar gjatë mbylljes së komunës dhe ofruan një shpërndarje efikase të ushqimit për banorët në atë komunë.

Ai tha se gjendja shëndetësore e të gjithë qytetarëve po përmirësohet. Presidenti theksoi se, falë qëndrimit të përgjegjshëm të qytetarëve të Malit të Zi, ne mund të themi sot se situata në Mal të Zi është nën kontroll.

Ai shtoi se në këtë mënyrë ne së bashku dhe në këto çështje forcojmë besimin tonë në vendin tonë, forcojmë besimin tonë në institucionet e sistemit tonë dhe besoj se në këtë mënyrë, si në të gjitha situatat e tjera të krizave, ne po piqemi me shpejtësi me kapacitete më të mira për të gjitha sfidat që pasojnë , me të cilën Mali i Zi do të përballet në të ardhmen.

Përfaqësuesit e Komunës kanë falënderuar Presidentin për vizitën dhe fjalët përkrahëse për Komunën, qytetarët dhe vullnetarët, duke u dakorduar që bashkërisht të përcjellim situatën dhe që ky model suksesi në luftën me virusin të jetë shembull edhe  për të tjerët.

Drejtori i Qendrës Klinike Jevto Erakoviq tha se masat e TKK dhe sistemit shëndetësor në Komunën e Tuzit u dëshmuan të justifikuara. “Sigurisht, kjo nuk do të ishte e mundur po të mos kishin treguar përgjegjësi  qytetarët  e Tuzit dhe dua t’i falënderoj ata,” tha Erakoviq.

Ai tha se shtatë pacientë nga komuna Tuzit  janë shtruar në spital në QKMZ, duke shtuar se gjendja shëndetësore e pacientëve të tjerë është e kënaqshme.

SHARE