Google në bisedime për blerjen e Mandiant

Sipas raporteve, Google (Alphabet, Inc., (GOOGL.O) është në bisedime për të blerë Mandiant (MNDT.O), një kompani e sigurisë kibernetike me bazë në Reston, VA.

E themeluar në vitin 2004 dhe e udhëhequr nga CEO, Kevin Mandia, Mandiant është një kompani e sigurisë kibernetike që u mundëson kompanive dhe qeverive të Fortune 100 në mbarë botën të identifikojnë dhe të mbrojnë kundër disa prej shkeljeve më të profilit të lartë të sigurisë kibernetike bazuar në kombinimin e duhur të ekspertizës, inteligjencës dhe teknologji adaptive.

Platforma Mandiant Advantage SaaS shkallëzon përvojën e vijës së parë dhe inteligjencën e kërcënimeve për të ofruar një sërë zgjidhjesh dinamike të mbrojtjes kibernetike.

Qasja i ndihmon organizatat të zhvillojnë programe më efektive dhe efikase të sigurisë kibernetike dhe ngjall besim në gatishmërinë e tyre për t’u mbrojtur kundër dhe për t’iu përgjigjur kërcënimeve kibernetike.

Blerja mund t’i mundësojë Google të zgjerojë biznesin e tij të kompjuterit cloud dhe të konkurrojë me Microsoft Corp (MSFT.O), e cila gjithashtu thuhet se është e interesuar të blejë kompaninë.

Kompania u bë përsëri një entitet i pavarur në vitin 2021, kur biznesi i produkteve të saj u shit nga FireEye, Inc. (NASDAQ: FEYE) te një konsorcium i udhëhequr nga Symphony Technology Group (STG) në një transaksion me para në dorë për 1.2 miliardë dollarë. FireEye e kishte blerë kompaninë në vitin 2013. 

/Telegrafi/

SHARE