DERI TË PREMTEN SHUMICA PARLAMENTARE DO T’I PËRGJIGJET PROPOZIMIT TË FD-së

Përfaqësuesit e shumicës parlamentare duhet t’i përgjigjen propozimit të Frontit Demokratik (FD) për zgjedhjen e qeverisë së re deri të premten, tha një nga liderët e kësaj aleance politike, Andrija Mandiq, duke deklaruar se arritja e një marrëveshjeje në këtë drejtim është e kufizuar me një afat prej 30 ditësh. Mandiq tha se FD në takimin e përfaqësuesve të shumicës parlamentare ka shpallur dëshirën për arritjen e marrëveshjes për zgjedhjen e qeverisë së re. “Marrëveshja përfundimtare është që ne do të marrim një përgjigje nga partitë e shumicës parlamentare deri në orën 12 të ditës së premtes, e cila dëshiron të marrë pjesë në bisedime të tilla,” tha Mandiq pas takimit. Ai ritheksoi se gjendja aktuale është e paqëndrueshme sepse Qeveria e cila nuk ka qenë eksperte nuk ka marrë parasysh interesat e qytetarëve e sidomos të votuesve të FD. “Ajo qeveri meriton të zëvendësohet,” tha Mandiq. “Tema e arritjes së një marrëveshjeje për zgjedhjen e qeverisë së re është e kufizuar në 30 ditë. Ne sugjerojmë që brenda 30 ditësh të arrijmë një marrëveshje për kryeministrin e ri dhe qeverinë e re,” vuri në dukje Mandiq. I pyetur se cili është modeli i qeverisë së re, ai tha se kjo duhet të jetë gjëja e parë për të cilën do të pajtohet shumica parlamentare.

SHARE