GJUKANOVIQ: EVROPA DO TA KUPTOJË SE DUHET TË PRANOJË ANËTARË TË RINJ

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq beson se faza aktuale e lodhjes nga zgjerimi do të përfundojë dhe, siç tha ai, Evropa do ta kuptojë se duhet të pranojë anëtarë të rinj. Sipas kabinetit të Gjukanoviqit, presidenti theksoi se Mali i Zi mbështet integritetin territorial të Gjeorgjisë dhe përpjekjet e saj për të vendosur kontroll të plotë mbi territoret e tij brenda kufijve të njohur ndërkombëtarisht, me sovranitet të plotë dhe për të luftuar për të ardhmen që ai zgjedh. Në kontekstin e marrëdhënieve dypalëshe midis dy vendeve, Presidenti theksoi se përveç ngjashmërive historike dhe synimeve, ekziston një ngjashmëri në strukturën e ekonomive të dy vendeve, e cila, shtoi ai, duhet të përdoret si një mundësi zhvillimi. Kryeministri Garibashvili mirëpriti Gjukanoviqin në vizitën e tij historike në Gjeorgji dhe shprehu interes të lartë për thellimin e mëtejshëm të bashkëpunimit dhe forcimin e marrëdhënieve në të gjitha fushat, të cilave, siçshtoi ai, kjo vizitë do t’i japë një shtysë të fortë.”Mali i Zi është një model për Gjeorgjinë në shumë fusha,” tha Garibashvili, duke vlerësuar përvojën dhe rolin e Gjukanoviqit në arritjet strategjike të Malit të Zi, veçanërisht në rivendosjen e pavarësisë dhe anëtarësimin në NATO.

SHARE