OKB: NUMRI I REFUGJATËVE UKRAINAS KALOI DY MILIONË

Komisionari i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë, Filippo Grandi, tha se numri i njerëzve të zhvendosur nga lufta në Ukrainë, ka kaluar dy milionë. Grandi foli të martën në një konferencë për media në Oslo, pasi vizitoi Moldavinë, Poloninë dhe Rumaninë – të tria vende mikrpritëse të refugjatëve ukrainas. Refugjatët arritën këtë shifër vetëm në ditën e 13-të luftës. Grandi tha se për krahasim, luftërat ballkanike në Bosnje dhe Kosovë kanë shkaktuar dy-tre milionë të zhvendosur, por “në një periudhë prej tetë vjetësh”. Derisa pjesë të tjera të botës kanë parë këso situatash, shtoi Grandi, “në Evropë është hera e parë që nga Lufta e Dytë Botërore”. Pjesa më e madhe e refugjatëve ukrainas ka hyrë në Poloni.Roja Kufitare Polake tha të martën se mbi 1.2 milion ukrainas kanë hyrë në këtë vend – mbi 141,500 prej tyre vetëm të hënën.

SHARE