SPAJIQ: JETA DINJITOZE E QYTETARËVE ËSHTË QËLLIMI I QEVERISË SË MALIT TË ZI

Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Millojko Spajiq, tha se puna dinjitoze, por kryesisht një jetë dinjitoze e qytetarëve të Malit të Zi, është qëllimi përfundimtar i Qeverisë. Ai me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Punës së denjë, shkroi në Twitter se paga mesatare minimale vitin e ardhshëm do të jetë 450 euro. “Në vitin e drejtësisë sociale, kur e ngritëm pagën mesatare minimale nga 222 euro në 250 euro, kjo nuk është e gjitha, nga viti i ardhshëm do të arrijë në 450 euro,” tha Spajiq. Shteti, siç tha ai, “heq dorë nga të ardhurat në favor të rritjes ekonomike dhe në favor të të ardhurave të mira të punëtorëve”. “Plani Marshall parashikon një ulje të barrës tatimore mbi pagat, nga mbi 39% aktuale në 21% për pagat më të ulëta, gjë që krijon hapësirë ​​për rritjen e tyre,” theksoi Spajiq.

SHARE