MILLATOVIQ: DIPLOMACIA ËSHTË MJETI BAZË ME TË CILIN MUND TA BËJMË BOTËN NJË VEND MË TË MIRË

Presidenti i Malit të Zi, Jakov Millatoviq, dje në Shtëpinë e Qeverisë në Cetinë ka shtruar një darkë zyrtare për nder të përfaqësuesve të trupit diplomatik.

Duke iu drejtuar të pranishmëve, presidenti Millatoviq shprehu kënaqësinë e tij që është nikoqir i tubimit dhe shprehu besimin se së bashku, në një atmosferë të mirë, do të krijojnë perspektiva të reja komunikimi dhe bashkëpunimi.

“Ky vit u shënua nga sfida të shumta gjeopolitike me të cilat përballet bota moderne, të cilat përforcojnë gjithashtu nevojën për të përmirësuar mekanizmat dypalëshe dhe shumëpalëshe të bashkëpunimit, parandalimin e krizave dhe afirmimin e paqes. Në këtë kuptim, diplomacia është një mjet bazë me ndihmën e të cilit mund ta bëjmë këtë botë një vend më të mirë për jetën e çdo njeriu, pavarësisht se cilit komb apo fe i përket”, tha Millatoviq.

Ai gjithashtu falënderoi përfaqësuesit e trupit diplomatik për punën e tyre të përkushtuar në forcimin e bashkëpunimit ndërmjet Malit të Zi dhe shteteve amë, përfaqësuesit e të cilëve janë në Mal të Zi. “Mali i Zi ka një politikë të jashtme të përcaktuar qartë dhe një nga shtyllat kryesore të tij është të ushqejë marrëdhëniet më të mira të mundshme me vendet e tjera. Gjashtë muajt e parë të mbajtjes së detyrës presidenciale më bindën për rëndësinë dhe nevojën që, duke shkëmbyer pikëpamje dhe mendime, të kontribuoj në besimin dhe mirëkuptimin reciprok”, shtoi ai.

Ambasadori i Republikës së Kroacisë në Mal të Zi Veselko Grubishiq falënderoi Millatoviqin për organizimin e kësaj ngjarjeje, duke shprehur kënaqësinë që ky takim po mbahet në Cetinë.

“Më vjen mirë që një takim kaq i bukur diplomatik po zhvillohet pikërisht këtu në Cetinë. Ditët e mëparshme patëm edhe një ngjarje të mrekullueshme, ku Zonja e Parë hapi një pazar diplomatik që pati shumë sukses”, tha ambasadori kroat.

SHARE