BE KA TREGUAR SE ËSHTË NJË PARTNER I VËRTETË I MALIT TË ZI

Bashkimi Evropian i ka dhënë ndihmë të vlefshme Malit të Zi në luftimin e pasojave të pandemisë dhe ka treguar partneritet dhe solidaritet të vërtetë në veprim, tha kryenegociatori Aleksandër Drleviq në një takim të Komitetit të Stabilizim-Asociimit midis Malit të Zi dhe BE. Në takimin e dhjetë të Komitetit, i cili u mbajt online, ai iu referua rezultateve të arritura gjatë vitit të kaluar, falë punës së ngushtë të anëtarëve të strukturës negociuese dhe drejtorive kompetente të Komisionit Evropian. Kur bëhet fjalë për kriteret politike, ai shprehu kënaqësinë me faktin që zgjedhjet parlamentare më 30 gusht u mbajtën në një atmosferë paqësore dhe tolerante dhe kujtoi bashkëbiseduesit e tij për aktivitetet që pasuan në drejtim të formimit të një parlamenti dhe qeverie të re. Për sa i përket kritereve ekonomike, ai theksoi se ekonomia malazeze u prek gjithashtu rëndë nga pandemia COVID-19, e cila shkaktoi një rënie të lartë ekonomike me 20.2% në tremujorin e dytë, 78.5% të ardhura më të ulëta nga turizmi në gjysmën e parë të vitit krahasuar me të njëjtën periudhë vitin e kaluar, si dhe një rënie të numrit të të punësuarve. Ai theksoi rëndësinë e përmirësimit të mëtejshëm të bashkëpunimit rajonal dhe zhvillimin e infrastrukturës së transportit, si mënyra shtesë për të arritur standardet evropiane dhe cilësinë evropiane të jetës.

SHARE