INSTITUTI: 95 RASTE TË REJA, 6 VIKTIMA

dangerous coronavirus Covid-19 virus in a laboratory - infection of 2019-nCoV virus. Global pandemic risk due to coronavirus outbreak

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit dje (e hënë, 3 maj 2021) përfunduan analizën dhe dorëzuan në Institut rezultatet për 1,018 mostra të koronavirusit të ri, u diagnostikua në total 95 raste të reja pozitive të infeksionit Covid19. Që nga rezultatet e djeshme, gjashtë vdekje në lidhje me COVID-19 janë raportuar në Institut, në pacientë nga Bijello Pole (3), Podgorica (2) dhe Nikshiqi (1). Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,516. Deri në orën 15:00, raportohet shërimi i 200 pacientëve. Numri i përgjithshëm i rasteve aktive COVID-19 në Mal të Zi është 2,085.

SHARE