Miliarderi po padit për mashtrim Facebook

Miliarderi australian, Andrew Forest hodhi në gjyq Facebook sepse ata nuk arritën ta mbronin atë. Forest paditi kompaninë sepse në rrjetet e tyre qarkullonin reklama false me foton e tij, të cilat përdoreshin për mashtrim.

Ai pretendon se Facebook ka shkelur ligjet australiane kundër pastrimit të parave duke lejuar që mashtrimet e kriptomonedhave të zhvillohen në rrjetet e tyre.

Kjo është hera e parë që Facebook po përballet me një ankesë penale që është globale. Kompania Meta, pronare e Facebook, ka reaguar duke thënë se “janë të angazhuar për të hequr nga rrjeti i tyre mashtrime dhe mashtrues të tillë”.

Miliarderi australian shprehet se ky mashtrim ka vazhduar që nga viti 2019. Bëhet fjalë për mashtruesit që përdorin imazhet, si dhe të personazheve të tjerë të famshëm, për të promovuar investime false në kriptovaluta.

Edhe pse Facebook ndalon gjëra të tilla, publikimet ende shfaqen pas më shumë se dy vjetësh dhe tani Forest dëshiron të paguajë për të.

Një klient humbi mbi 600 mijë dollarë nga një mashtrim që sapo kishte ardhur nga një profil që përdorte imazhin e Forest, kështu që shkaktoi një ortek.

/Telegrafi/

SHARE