Kamerat e supermarketeve në Mbretërinë e Bashkuar fillojnë testimin për të gjetur moshën e blerësve të alkoolit

Zinxhirët e mëdhenj të supermarketeve në Mbretërinë e Bashkuar kanë filluar testimin e një sistemi të automatizuar të verifikimit të moshës.

Sipas mediave të huaja, testi do të përdorë kamera që mund të vlerësojnë moshën e çdo klienti.

Procesi në fjalë është pjesë e një testi të teknologjive të Home Office për të ndihmuar me shitjen e alkoolit.

Kështu, Asda, Co-op dhe Morrisons po instalojnë sistemin në disa dyqane. E njëjta teknologji përdoret tashmë në dyqanin pa arka të Aldi në Londër.

Nëse klientët pranojnë, kamera do të qëllojë moshën e tyre, duke përdorur algoritme të trajnuara në një bazë të dhënash të fytyrave anonime.

Nëse vendos se janë nën 25 vjeç, ata do të duhet t’i tregojnë letërnjoftimin një anëtari të stafit.

Drejtori i lartë i inovacionit të shitjes me pakicë të Asda Geri Hebberd tha se supermarketi ishte i emocionuar për të testuar teknologjinë dhe “mezi priste të shihte se çfarë mendojnë klientët tanë”.

Por shqetësimet për privatësinë u ngritën, në vitin 2020, kur 18 dyqane Co-op testuan një sistem të njohjes së fytyrës, që nga fillimi i Facewatch, që paralajmëroi stafin te klientët me një rekord “vjedhjeje ose sjelljeje antisociale”.

Shqetësimet për privatësinë u ngritën, në vitin 2020, kur 18 dyqane Co-op testuan një sistem të njohjes së fytyrës, që nga fillimi i Facewatch, që paralajmëroi stafin te klientët me një rekord “vjedhjeje ose sjelljeje antisociale”.

/Telegrafi/

SHARE