Aplikacioni YouTube merr një pamje të re për Android dhe iOS

Aplikacioni celular për YouTube po zbaton një dizajn të ri që do ta bëjë më të lehtë qasjen në kontrollet kur shikoni videon në ekran të plotë.

Ndërfaqja e re e përdoruesit shton një rresht butonash në këndin e poshtëm të majtë. Tastet zbulohen kur videoja ndërpritet ose shtypet kudo në ekran.

Butonat ju lejojnë të pëlqeni videon, të hapni komentet në panelin e duhur, të ndani ose ta ruani videon në një listë dëgjimi. Ekziston gjithashtu një seksion i ri “Më shumë video” në këndin e poshtëm të majtë.

Sistemi i vjetër kishte probleme me lundrimin me gjestikulacionet, ku përdoruesit lëviznin aksidentalisht perden fillestare duke rrëshqitur nga poshtë lart.

Ndërfaqja e re e përdoruesit do ta rregullojë këtë problem dhe gjithashtu do të lejojë që komentet të hapen në modalitetin panoramik pa ndërprerë riprodhimin e videos.

Ndërfaqja e përdoruesit për riprodhuesin e videove ka filluar t’u shpërndahet përdoruesve në platformat Android dhe iOS dhe gradualisht do të jetë e disponueshme për të gjithë në ditët dhe muajt në vijim.

/Telegrafi/

SHARE