Pasagjerët në aeroplan do të mund të përdorin telefonat e tyre nga viti i ardhshëm

Pasagjerët e linjave ajrore në Bashkimin Evropian së shpejti do të mund të përdorin celularët e tyre edhe gjatë fluturimit, me kusht që linjat ajrore të ofrojnë një rrjet 5G.

Komisioni Evropian ka vendosur që linjat ajrore mund të ofrojnë teknologji 5G në aeroplanë, me të dhëna celulare më të ngadalta.

Kjo mund të nënkuptojë që pasagjerët në aeroplan nuk do të duhet të vendosin më telefonat e tyre në modalitetin “Aeroplan” – megjithëse specifikat se si do të zbatohet kjo janë të paqarta.

Afati i fundit për shtetet anëtare për të vënë në dispozicion brezat e frekuencave 5G për aeroplanët është 30 qershor 2023.

Kjo do të thotë që njerëzit mund të përdorin të gjitha funksionet e telefonit të tyre gjatë fluturimit – duke mundësuar thirrjet, si dhe aplikacionet me të dhëna të rënda që transmetojnë muzikë dhe video.

Thierry Breton, komisioneri i tregut të brendshëm të BE-së, tha se plani do të “mundësojë shërbime inovative për njerëzit” dhe do të ndihmojë kompanitë evropiane të rriten.

“Qielli nuk është më kufiri kur bëhet fjalë për mundësitë që ofron lidhja super e shpejtë dhe me kapacitet të lartë”, tha Breton. /Telegrafi/

SHARE