NË TETOR 20% MË TEPËR TË INFEKTUAR SE NË MUAJIN SHTATOR

Në Mal të Zi në muajin tetor janë regjistruar 7 mijë e 896 të infektuar me korona irus, ose 20.56% më tepër se në muajin shtator kur ishin regjistruar 6548 të prekur nga ky infektim, tregojnë të dhënat e raportit mujor për rrjedhën e sëmundjeve infektive të Institutit për shëndetin publikë. Po ashtu , kur është fjala për sëmundjet ngjitëse në tetor më së tepërmi të sëmur ka pasur nga coovid 19. Siç theksohet në muajin tetor institutit për shëndetin publikë të Malit të Zi gjithësejt i janë konfirmuar 7990 persona të prekur nga njëra prej sëmundjeve ngjitëse dhe të cilat nënkuptojnë paraqitjen tek organet kompetente,, dhe më së tepërmi nga këto sëmundje ka pasur me koronavirus.

SHARE