PAGAT SOCIALE DHE PENSIONET TË RREGULLTA NË 2021

Pagat, pensionet dhe përfitimet sociale, do të paguhen rregullisht edhe vitin e ardhshëm. Kur bëhet fjalë për vitin aktual, pamja financiare është e plotë, dhe gjithçka që parashikohet në buxhetin ekzistues do të financohet dhe rregullohet. Kjo u njoftua nga drejtori i Drejtorisë për Buxhetin e Shtetit në Ministrinë e Financave, Bojan Paunoviq. Ai tha se sipas parametrave aktualë, nuk do të ketë nevojë për një ribalanc të ri të buxhetit deri në fund të këtij viti, pas atij në qershor. Ai gjithashtu thekson se është mjaft e sigurt që një borxh i ri duhet të ndodhë, por që kjo nuk do të thotë në të njëjtën kohë dhe domosdoshmërisht një rritje neto e borxhit. Paunoviq është gjithashtu optimist se buxheti për vitin 2021 do të miratohet deri në fund të këtij viti. Kur bëhet fjalë për detyrimet e servisimit këtë vit, Paunoviq thotë: “Kur bëhet fjalë për këtë vit, gjithçka do të servisohet rregullisht, ndërsa për vitin e ardhshëm është një mundësi për të menduar tani për këtë. Kur bëhet fjalë për vitin e ardhshëm, nuk kam dyshim se do të kemi sukses ti sigurojmë fondet e nevojshme.

SHARE