FD-ja DHE DEMOS NUK BESOJNË SE DO TË KALOJË NISMA, LQ URA PËR ZGJEDHJE

Partia Demokratike e Socialistëve do të paraqesë një nismë të re për shkurtimin e mandatit të Kuvendit, e cila do të nënshkruhet nga një e treta e deputetëve. Tashmë kanë ardhur edhe reagime nga disa parti. Ndërsa LQ URA dëshiron zgjedhje të reja, FD pretendon se asnjë nga 41 anëtarët e mazhorancës nuk do të qëndrojë me PDS-në. “Mendimi im personal është se do të dëshiroja që zgjedhjet të mbahen sa më shpejt, sepse Mali i Zi duhet të kuptojë se ne nuk mund të bëjmë pa njëri-tjetrin dhe se problemet e përbashkëta mund t’i zgjidhim vetëm së bashku”, thotë deputetja Bozhena Jellushiq. “Nuk besoj se është e mundur një gjë e tillë. Do të jetë një iniciativë tjetër e dështuar e DPS-së, e cila me dëshpërim kërkon zgjidhje për të dalë nga kriza dhe zgjidhja e vetme demokratike është dhënia e mandatit atyre që kanë shumicë absolute”, thotë deputeti Sllaven Radunoviq. Miodrag Lekiq nga Demos thotë se PDS dëshiron të bëjë një grusht shteti antikushtetues dhe të eliminojë një institucion të rëndësishëm siç është parlamenti. “Nuk besoj se bashkësia ndërkombëtare do të bjerë në këto provokime sepse do të shkelte parimet”, tha Lekiq. SDP-ja dhe Demokratët për momentin nuk kanë dashur të komentojnë nismën e paralajmëruar të PDS-së.

SHARE