FORMOHET PLATFORMA PËR MONITORIMIN E TURISTËVE TË HUAJ

Qeveria ka vendosur të krijojë një platformë të lëvizshme dhe një portal në internet për të monitoruar lëvizjet e turistëve të huaj dhe përhapjen e mundshme të virusit të koronës në Mal të Zi.

Informacioni i miratuar dje në seancën elektronike të Qeverisë thotë se marrëveshja për formimin e platformës është nënshkruar nga përfaqësuesit e Ministrisë së Turizmit, NTO, Dhomës së Tregtisë dhe Institutit të Shëndetit Publik, raporton Pobjeda.

Platforma do të kushtojë 60,000 euro – nga të cilat ministria do të sigurojë 40,000 euro.

“Qëllimi është të mundësojmë që turistët e huaj të ndjehen të sigurt, të izolojnë pikat e reja të mundshme në hotele dhe akomodimin sa më shpejt të jetë e mundur, duke mbajtur shënime për vendet e raportuara ku qëndrojnë turistët e huaj – duke u mbështetur pjesërisht në një sistem të zhvilluar tashmë të mbikëqyrjes. Për t’u ofruar përfaqësuesve të Institutit të Shëndetit Publik kontakt të lehtë me të gjithë personat që dyshohen se janë të infektuar në rast të një shpërthimi të ri, dhe për turistët e huaj, pavarësisht nga pengesat gjuhësore, një kanal i centralizuar për raportimin e ndonjë anomalie të vëzhguar, dhe në rast nevoje kontakt me postin konsullor të vendit të tyre “, thuhet në raportimin e Qeverisë.

SHARE