BRAJOVIQ: NUK KA ASNJË LIGJ QË DO T’I SILLTE FITOREN OPOZITËS

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq, tha se opozita në Mal të Zi është e vetëdijshme se koalicioni qeverisës është më mirë sipas të gjitha sondazheve, dhe se nuk ka legjislacion që mund t’i sigurojë partive opozitare një fitore zgjedhore. Ai beson se çështja e kishës duhet të ishte zgjidhur menjëherë pas referendumit, dhe thotë se Qeveria është e gatshme për bisedime me opozitën, por pa shantazhe. Me rastin e 14 viteve nga miratimi i Deklaratës së Pavarësisë së Malit të Zi, ai tha se 14 vjet nga referendumi, historikisht, nuk është një kohë e gjatë, duke deklaruar se për gjithçka që kemi bërë që nga viti 2006 “ne mund të jemi të qetë dhe të presim gjykatën e qytetarëve, duke besuar se nuk i kemi tradhtuar ata”.”Disa tregojnë përgjegjësi, dhe disa papërgjegjësi në të gjitha ato,” tha Brajoviq, duke kujtuar se ai organizoi një takim me liderët e partive politike të hënën, në të cilin morën pjesë vetëm përfaqësuesit e partive në pushtet: “Pastaj unë thashë se ishte sjellje e përgjegjshme”. Ai vëren se Qeveria është e hapur për bisedime, por pa shantazhe.

SHARE