ISHP KA LANÇUAR APLIKIMIN PËR RAPORTIMIN E SIMPTOMAVE DHE GJËNDJES SHËNDETSORE

Instituti i Shëndetit Publik i Malit të Zi sot ka lançuar një aplikim për të raportuar simptomat dhe gjendjen mjekësore, e cila është pjesë e një sistemi më të gjerë të integrimit të menaxhimit të informacionit për pandeminë koronavirus në Mal të Zi.  

Aplikimet mobile synojnë të ofrojnë një mundësi të lehtë dhe të sigurt për të marrë një simptomë të gjendjes aktuale shëndetësore, me vetëm disa klikime. Qytetarët e aplikacionit qasen në lidhjen që marrin në një mesazh SMS.

Falë përvojës së menduar me kujdes të klientit, qytetarët krijojnë komunikim me shërbimin epidemiologjik, duke dërguar informacionin më të rëndësishëm në lidhje me shëndetin e tyre, gjë që lehtëson shumë procesin e përgjithshëm të mbikëqyrjes mjekësore.

Tani sistemi është duke u bashkuar me dyfish, përkatësisht linja SOS ,1616 dhe një sistem njoftimi shëndetësor me bazë SMS për ata që janë në karantinë.

Për më tepër, është një zgjidhje unike sepse të gjitha informacionet e koronavirusit konsolidohen në një grup të vetëm të të dhënave.

Sigurisht, kushdo që nuk ka telefon smart nuk mund ta përdorë kanali, por duhet të thirrin 1616 operatorë për të plotësuar pyetësorin e tij.

Aplikimi u iniciua nga telekomi “Fleka” dhe “Crnogorski”, ndërsa Call Center u ndihmua nga Logate dhe M:tel, të gjitha me ndihmën e epidemiologëve nga Instituti i Shëndetit Publik.

SHARE