AEROPORTI I MALIT TË ZI: KUSHTET PËR TË HYRË NË MAL TË ZI

Nga sot, pasagjerët që zbreein në aeroportet në Mal të Zi për hyr në vend duhet të kenë një nga katër provat nga Certifikata Dixhitale Kombëtare, njoftoi Aeroporti i Malit të Zi. Mund të hyni në Mal të Zi me një certifikatë vaksinimi me numrin e caktuar të dozave të vaksinës kundër koronavirusit të ri përpara se të hyni në vend. Poashtu, theksohet se kushti për hyrje është që të mos kenë kaluar më shumë se gjashtë muaj nga marrja e dozës së fundit të vaksinës. Në Mal të Zi mund të futet me rezultat negativ të testit PCR për koronavirusin e ri SARS-CoV-2, të lëshuar nga një laborator i regjistruar dhe jo më i vjetër se 72 orë, ose një rezultat negativ të testit të shpejtë antigjenik për koronavirusin e ri SARS-CoV. -2, lëshuar nga laboratori i regjistruar dhe nuk është më i vjetër se 48 orë. Thuhet se shtetasit malazezë dhe të huajt që kanë qëndrim të përhershëm ose të përkohshëm në Mal të Zi mund të hyjnë në vend, me masë karantine ose vetëizolimi për dhjetë ditë. 

SHARE