SIGURIMI I DREJTËSISË PËR GAZETARËT QË JANË SHËNJESTRUAR

Në ditën ndërkombëtare për luftimin e mosndëshkimit të krimeve kundër gazetarëve, Shtetet e Bashkuara presin që autoritetet malazeze të bëjnë gjithçka dhe të japin drejtësi për të gjithë gazetarët që janë vënë në shënjestër për punën e tyre, u tha nga Ambasada e SHBA në Mal të Zi. Ata thonë se gazetaria e lirë dhe e pavarur është thelbësore për demokracinë. Dita e luftës ndërkombëtare kundër mosndëshkimit të krimeve kundër gazetarëve është një mundësi për të kujtuar sulmet, kërcënimet, plagët, survejimet e paligjshme, ngacmimet, poshtërimet dhe krimet më të rënda që kanë ndodhur në vendin tonë dhe viktimat e të cilave kanë qenë gazetarët, tha Kryeministri Zdravko Krivokapiq.

SHARE