MOMENTI IDEAL PËR MALIN E ZI PËR TË PËRMBUSHUR KRITERET PËR KAPITUJT 23 DHE 24

Është momenti ideal që Mali i Zi të përmbushë standardet e përkohshme në Kapitujt 23 dhe 24, u vlerësua gjatë takimit të Kryeministrit Zdravko Krivokapiq me Ambasadorin e Sllovenisë në Malin e Zi Gregor Presker. Siç u njoftua, Krivokapiq vlerësoi se sundimi i ligjit është një sfidë për këtë qeveri. “Të gjithë kapitujt janë të orientuar drejt qëllimit dhe do të ishte më e rëndësishmja për ne gjatë presidencës tuaj të përktheshim masat e përkohshme në masa përfundimtare, natyrisht, me ndihmën tuaj. Nëse do ta arrinim atë rezultat, do të bënim një hap të jashtëzakonshëm përpara,” tha Krivokapiq. Ai theksoi se sundimi i ligjit siguron të gjithë investitorët e huaj, si dhe të gjithë qytetarët e Malit të Zi të cilëve Qeveria u është kthyer plotësisht. Ambasadori Presker tha se Sllovenia do të vazhdojë të monitorojë situatën në Malin e Zi dhe se është e gatshme të organizojë takime të shumta diplomatike. Ai i prezantoi Krivokapiq strategjinë e Sllovenisë për të kryesuar Këshillin e BE-së, e cila bazohet në forcimin e rezistencës së BE-së, Konferencën për të Ardhmen e Evropës, promovimin e mënyrës evropiane të jetës dhe sundimit të ligjit, si dhe politikën e zgjerimit. Ambasadori i përcolli ftesën e Kryeministrit të Sllovenisë Janez Jansha Kryeministrit Krivokapiq për të marrë pjesë në Forumin Strategjik të Bled më 1 dhe 2 Shtator në panelin “E ardhmja e Evropës – Zgjerimi”, ku ky i fundit e pranoi me kënaqësi këtë ftesë.

SHARE