NUK DO TË KETË HARQE TË DYFISHTA NË BE

Nuk duhet të ekzistojnë dy klasa të anëtarësimit në Bashkimin Evropian dhe nuk do të ketë hapa të dyfishtë në këtë proces, thuhet në përfundimin e takimit midis Liberalëve Evropianë të Grupit ALDE në Sofje, kushtuar strategjisë së re të zgjerimit të Bashkimit Evropian. Nga Partia Liberale kumtuan se deputetët evropianë dhe krerët e shteteve liberale të Evropës besojnë se “ky është një vit i madh për rajonin e Ballkanit Perëndimor”.

Ndërkohë është përshëndetur prania e regatës në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian, gjegjësisht, se secili vend do të përparojë aq sa vetë të investojnë në këtë proces.

“Një temë veçanërisht e rëndësishme ishte pozicioni i Malit të Zi, i cili është lider në procesin e integrimit evropian. U theksua se Mali i Zi duhet të punojë më shumë në reformat e sistemit dhe se vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet mungesës së përparimit më të madh në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Mali i Zi, duhet të bëjë çdo përpjekje për të investuar në negociatat për kapitujt 23 dhe 24 me qëllim që të zgjidhë këto probleme sa më parë që të jetë e mundur dhe të largojë sfidën e fundit pas së cilës anëtarësimi i Malit të Zi, në BE është i sigurt “, kumtojnë nga Partia Liberale.

SHARE