BEÇIQ: NE I KEMI BORXH TË RINJVE MALIN E ZI I CILI ËSHTË PJESË E BE-së

Nevoja për ta përjetuar Evropën si tonën, nevoja për unitet dhe forcim të projektit evropian është pikërisht tek të rinjtë, sepse të rinjtë janë nismëtarët e të gjitha vlerave të reja dhe të rinjtë janë ata në të cilët llogaritet e ardhmja, theksoi Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi Alleksa Beçiq. Ai në Samitin e Kryetarëve të Parlamenteve, kishte një dialog me studentë nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor. “Duke vënë në dukje se i gjithë komuniteti evropian bazohet në diversitet, Prebil kujtoi se vlerat tona janë të përbashkëta, dhe kjo është një shoqëri demokratike, stabilitet dhe paqe në të gjithë Ballkanin Perëndimor,” thuhet në njoftimin e Kuvendit. Në dialogun me të rinjtë, Beçiq tha se të rinjtë janë themeli, sepse nuk janë të ngarkuar nga e kaluara, por janë të drejtuar drejt së ardhmes. Beçiq theksoi se procesi i integrimit evropian është rruga që ne po ndjekim me këmbëngulje, përkushtim, përgjegjësi dhe me dinamikën e pritshme.

SHARE