QEVERIA I PAGUAN KOMUNËS SË TUZIT GJYSMË MILIONI EURO

Sot, Qeveria urdhëroi Ministrinë e Financave dhe Mirëqenies Sociale të paguaj gjysmë milioni euro Komunës së Tuzit nga Rezerva aktuale e Buxhetit.  Vendimi i qeverisë vjen pas disa letrave të dërguara nga Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, dhe pasi ai informoi partnerët ndërkombëtarë për marrëdhëniet e këqija me Qeverinë. “Unë i informova të gjithë partnerët ndërkombëtarë për këtë, deri në tryezën e Malit të Zi në Departamentin e Shtetit, ku lobistët tanë dhe organizatat shqiptaro-amerikane ishin në komunikim të drejtpërdrejtë.  Pavarësisht nga përpjekja për të shembur komunën më të re në Mal të Zi, komuna funksionon dhe përmbush të gjitha detyrimet ndaj qytetarëve dhe investitorëve dhe zbaton buxhetin e kapitalit sipas planit.  Ne nuk do të varemi nga ata që duan më të keqen për një bashki të tërë në vendin ku qeverisin.  Mbështetja e madhe që mora në zgjedhje tani është edhe më e madhe dhe më e fortë. Kur të keni mbështetjen e qytetarëve, por edhe partnerët dhe marrëdhëniet e shkëlqyera dhe punën ekipore në komunë, ne do t’i rezistojmë këtyre goditjeve,” tha Gjeloshaj për Dan. Në vendimin e sotëm, Qeveria deklaroi se për të siguruar funksionimin e qetë të vetëqeverisjes lokale dhe financimin e rregullt të detyrimeve të përcaktuara me ligj, Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale në Dhjetor të vitit të kaluar, megjithëse Komuna e Tuzit nuk i plotësonte kushtet për përdorimin e Fondit të Barazimit për këtë vit, dhanë një mendim pozitiv të buxhetit të kësaj komune për vitin 2021, i cili, ndër të tjera, planifikon një transferim nga buxheti i shtetit në vlerë prej dy milion eurosh.

SHARE