MENDIM POZITIV I KOMITETIT PËR TËRHEQJEN E GJASHTË AMBASADORËVE

Komiteti për Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Emigrantët dha një mendim pozitiv mbi Propozimin për tërheqjen e gjashtë ambasadorëve malazezë jashtë vendit. Komiteti diskutoi tërheqjen e Ambasadores Millica Pejanoviq Gjurishiq, e akredituar në Kombet e Bashkuara, mbi bazën e rezidentit, me seli në New York, si dhe e akredituar në Kosta Rika dhe Kubë, mbi një bazë jo-rezidente me seli në New York. Propozohet tërheqja e Srgjan Stankoviq, i akredituar në Republikën e Argjentinës, Boro Vuçiniq në Kroaci, Vlladimir Beratoviq në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut, Vujica Lazoviq në Slloveni, si dhe Zoran Jankoviq, i akredituar në Këshillin e Evropës. Millun Zogoviq nga FD pyeti se pse tërheqja e ambasadorëve u prit për gjysmë viti që nga formimi i qeverisë, Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Punëve të Jashtme Lubomir Mishuroviq tha se administrata shtetërore është e ngadaltë, por që nuk është specifike vetëm për Malin e Zi.

SHARE