BRAJOVIQ: MUNGESA E OPOZITËS ËSHTË DËSHMI E PAPËRGJEGJËSISË

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq, tha se ideja e tij ishte të binte dakord për një raund të ri bisedimesh dhe përmirësimin e mjedisit zgjedhor në mbledhjen e sotme të përfaqësuesve të partisë në pushtet dhe opozitës.

Ju kujtojmë se në parlament u mbajt një mbledhje e shefit të parlamentit me kryetarët e koalicionit qeverisës, ndërsa drejtuesit e partive opozitare nuk iu përgjigjën ftesës së tij.

“Mungesa e përfaqësuesve të opozitës në takim flet mjaft për përgjegjësinë e disave dhe papërgjegjshmërinë e të tjerëve,” tha Brajoviq, duke thënë se dora e tyre ishte shtrirë.

Nga kabineti i Brajoviqit është njoftuar se ky takim është thirrur për të përmbushur zgjedhjet e ardhshme parlamentare, me qëllim që përmes dialogut të hapur të gjithë pjesëmarrësit në jetën politike të kontribuojnë në një transparencë më të madhe të procesit të përgjithshëm zgjedhor dhe gjithmonë mjedis të dëshirueshëm zgjedhor, duke respektuar standardet ndërkombëtare dhe praktikën më të mirë demokratike.

Të pranishmit në emër të partive që ata udhëheqin, treguan se janë të hapur për dialog, ekskluzivisht brenda institucioneve të sistemit, duke theksuar se kjo pritet nga të gjithë pjesëmarrësit në jetën politike.

Në takim morën pjesë drejtuesit e Partisë Demokratike të Socialistëve, Partisë Liberale, Nismës Qytetare Kroate, Partisë Boshnjake.

Gjithashtu ftesës së Brajoviqit iu përgjigjën udhëheqësit e partive shqiptare Nazif Cungu dhe Nik Gjeloshaj si dhe Hatixhe Gjoni. 

Në takim morën pjesë edhe Nënkryetarët e Kuvendit, Branimir Gvozdenoviq dhe Genci Nimanbegu.

SHARE