NIMANBEGU: QEVERIA E KRIVOKAPIQIT PO NUMËRON DITËT E FUNDIT, NUK DIHET SE KUSH DO TË JETË NË QEVERINË PAKICË

Qeveria aktuale po numëron ditët e fundit, tha kreu i Forcës, Genci Nimanbegu, në Radion e Kryeqytetit. Ai tha se nismat për shkarkimin e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq dhe shkurtimin e mandatit të Kuvendit janë vetëm reagime ndaj nismës kryesore për votëbesimin e Qeverisë aktuale, e cila është nënshkruar nga mjaft deputetë dhe që pritet qartë të ketë mbështetjen. “Është e qartë se qeveria e Zdravko Krivokapiqit po numëron ditët e fundit. Që nga formimi i saj ka pasur shumë devijime si në demokraci ashtu edhe në mënyrën e konceptimit dhe funksionimit të saj. Qëndrimi ynë është i qartë për sa i përket mosbesimit të Qeverisë. “Më 4 shkurt, Abazoviq dhe të gjithë ministrat në Qeverinë aktuale do të humbasin mandatin e tyre,” tha Nimanbegu. Ai tha se nuk është kredibile të dërgohet iniciativë për shkurtimin e mandatit të Kuvendit në momentin kur votohet për votëbesimin e Qeverisë. Ai shprehet se ende nuk dihet se kush do të jetë në Qeverinë e pakicës. “Nuk ka mbështetjen e shumicës së pushtetit aktual, një pjesë të madhe të FD dhe Demokratëve, ndërkohë që subjektet e tjera politike janë ende duke peshuar. Nënshkruesit e Memorandumit, i cili ishte hyrje në këtë histori politike, mund të mbështesin një qeveri të pakicës, por këto janë vendime që do të varen nga subjektet individuale. Ky është një vendim që ka shumë përgjegjësi. Duhet të jetë i qetë dhe i mençur dhe të shkohet drejt zgjidhjes së situatës politike. Pritshmëritë e publikut janë të larta dhe duhet të jemi mjaft të përgjegjshëm për të vendosur prioritete”, thekson Nimanbegu. I pyetur nëse do ta mbështeste Abazoviqin si mandatar për përbërjen e qeverisë së ardhshme, ai tha se komuniteti shqiptar, do të ishte shumë i lumtur që kryeministri i Malit të Zi të ishte shqiptar. “Abazoviq vjen nga një parti pro malazeze, është një subjekt politik që në aktivitetet e saj nuk ka vetëm interesat e komunitetit shqiptar, por të malazezëve në një kuptim më të gjerë”, tha Nimanbegu. I pyetur nëse do të votonte për shkarkimin e kryetarit të Kuvendit, Aleksa Beçiq, ai tha se nuk e ka nënshkruar nismën sepse për përparim duhet të kemi një opozitë të fortë dhe një pozitë të fortë. “Pa marrëdhënie dhe dialog mes palëve nuk mund të ecim përpara. Kam pasur bashkëpunim të shkëlqyer me Beçiqin dhe nuk mendoj se do ta mbështes atë iniciativë, megjithëse më vjen keq për polarizimin dhe fjalët që vijnë nga deputetët Demokratë për të gjitha proceset politike”, tha Nimanbegu.

SHARE