MEDENICA: ISHTE KËNAQËSI TË ISHA NË KRYE TË GJYQËSORIT

Presidentja e Gjykatës Supreme të Malit të Zi, Vesna Medenica, dha dorëheqjen nga ajo pozitë sot. Pas Sesionit të Përgjithshëm të Gjykatës së Lartë, ajo tha se ishte e nderuar të ishte kryetare e gjyqësorit dhe të veprojë për dhe në emër të qytetarëve të Malit të Zi. Siç tha ajo, ka trajtuar me ndershmëri, profesionalizëm dhe përgjegjësi çdo çështje të hapur në karrierën e saj të deritanishme, ajo jep kontributin e fundit dhe vulën personale në zgjidhjen e çështjes së zgjedhjes së Presidentit të Gjykatës së Lartë. Siç deklaroi ajo, sot gjyqësori është efikas, i dixhitalizuar, i rinuar në mënyrë të konsiderueshme në pozitat kyçe dhe i përfaqësuar në të gjitha organet gjyqësore ndërkombëtare dhe gjatë pandemisë, me 100.1 përqind efikasitet në nivelin e të gjitha gjykatave në Malin e Zi, i cili, siç tha ajo, është rezultati për  respekt. Në këtë kontekst, është dhënë një bazë e favorshme për presion politik mbi gjyqësorin gjatë dy viteve të mëparshme. Ajo tha se shpreh “një shkallë të lartë dyshimi për shkak të kontekstit të përgjithshëm shoqëror”, por, siç deklaroi Medenica, në të njëjtën kohë shpreson që koha do të tregoj se përfundimi i Gjykatës së Lartë mungon vetëm në arritjen e rezultateve që do të çonin në progresin e matshëm të Malit të Zi, pranimit në Bashkimin Evropian.

SHARE