INSTITUTI: SHËNOHEN 10 RASTE TË REJA ME KORONAVIRUS NË TUZ

A laboratory worker places a test tube containing a patient's sample into a box during coronavirus detection tests in the virology research labs at UZ Leuven university hospital in Leuven, Belgium, on Friday, Feb. 28, 2020. China has kick-started a clinical trial to speedily test a drug for the novel coronavirus infection as the nation rushes therapies for those afflicted and scours for vaccines to protect the rest. Photographer: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik, kanë përfunduar analizën e 1.735 mostrave të koronavirusit të ri, midis të cilave janë regjistruar gjithsej 378 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2. Numri më i lartë i rasteve të sapozbuluara është në Podgoricë 149, ndërsa në komunën e Tuzit janë regjistruar 10 raste të reja. Që nga rezultatet e djeshme, 4 vdekje në lidhje me COVID19 janë raportuar në Institut. Deri në orën 17:00, raportohet shërimi i 467 pacientëve. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtazi, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me COVID19 në Mal të Zi është 8.808, 137 në komunën e Tuzit.

SHARE