RADULLOVIQ: NUK DO TË VOTOJ PËR BUXHETIN NËSE NUK PRANOHEN AMENDAMENTET E MIA

Deputetët diskutuan sot Projektligjin për ndryshimin e Ligjit për shfrytëzim efikas të energjisë dhe Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për rrugë. Deputetja Jellushiq tha se duhet menduar mirë për shfrytëzimin efektiv të energjisë. “Asgjë nuk mund të justifikojë Malin e Zi që nuk di të menaxhojë sektorin e energjisë,” pohon Jellushiq. Ajo beson gjithashtu se duhet bërë një zhvendosje drejt energjisë së gjelbër. “Ministria e Energjisë duhet të ushtrojë presion për të kontrolluar disi padrejtësitë sociale. Pavarësisht polemikave rreth çmimit të rrymës, nëse është dashur të rritet apo jo, duhet të themi se ishte mirë që nuk pati rritje”, ka theksuar Jellushiq. Mali i Zi, siç shton ajo, duhet të shohë se si të zvogëlojë varësinë nga importi. Deputeti Radulloviq tha se nuk do të votojë për buxhetin nëse nuk pranohen amendamentet e tij. Vuçiniq pyeti nëse ka vullnet politik për të zgjidhur ndonjë gjë në këtë vend. Siç shton ai, EEMZ ka bërë gjithçka për të mbrojtur qytetarët nga “mizoria e tregut të energjisë elektrike”. Ibrahimoviq tha se ai është për burimet e rinovueshme të energjisë. Ai gjithashtu kërkoi që të mos politizohen çështjet që janë me rëndësi të madhe për qytetarët. “Mali i Zi është një zonë e jashtëzakonshme për burimet e rinovueshme të energjisë. Duhet të kujdesemi për qytetarët. Ne kemi potencial, nuk ka rëndësi kush është ministër, të gjithë duhet të punojmë për të njëjtin qëllim”, ka theksuar ai. Kur është fjala për projektligjin për ndryshime në Ligjin për rrugë, Zogoviq thotë se kjo është e nevojshme. “Kushdo që nuk e mbështet zgjedhjen e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese është drejtpërdrejt kundër rrugës së Malit të Zi drejt BE-së”, tha Zogoviq. Bogdanoviq tha se qeveria e mëparshme merrte nga të varfërit dhe ua jepte të pasurve. Ai gjithashtu thotë se asnjë njeri normal nuk është kundër ndërtimit të autostradës, por jo në këtë mënyrë. Ibrahimoviq tha se një autostradë rrallë është fitimprurëse. “Është e paimagjinueshme që po punohet për disa vite me projekte”, tha ai. Ai shton se është dashur të përfshihet e gjithë inteligjenca dhe të ulemi të vendosim bashkë për investimet.

SHARE