KRIVOKAPIQ: QELLIMI ËSHTË QË MALI I ZI TË JETË MË I RREGULLT DHE ORGANIZUAR

Qëllimi i Qeverisë së re është që, kur të përfundojë mandati, Mali i Zi të jetë më i organizuar, më harmonik dhe më i pasur, tha mandatari për Kryeministër, Zdravko Krivokapiq në ekspozitën që paraqiti në Kuvend, duke shtuar se detyra nuk do të jetë e lehtë sepse, siç vlerësoi ai, situata mund të karakterizohet si grusht shteti. Sipas Krivokapiq, më 30 gusht të këtij viti, për herë të parë në historinë e tij, Mali i Zi ndryshoi qeverinë e tij në një mënyrë demokratike. “Situata në financat publike është serioze, aparati administrativ është tepër i rëndë dhe joefikas, situata epidemiologjike e shkaktuar nga virusi COVID-19 është jashtë kontrollit, sistemi shëndetësor është në prag të kolapsit, ndërsa personeli mjekësor është në prag të qëndresës, rregullsia e procesit arsimor është në diskutim, rritja e një recesioni të fortë ekonomik po rritet dhe qytetarët ka kohë që kanë humbur besimin në institucione,” tha Krivokapiq. Sipas tij, detyra nuk do të jetë e lehtë, dhe sfidat që na presin kërkojnë angazhimin e të gjithë shoqërisë. Ai shtoi se qeveria në largim aplikoi dhe zbatoi skenarin e tokës së djegur “në mënyrë që ta bënte punën tonë edhe më të vështirë”. “Unë hyra në politikë me zemër, dashurinë, besimin dhe dëshirën për një të ardhme më të mirë të Malit të Zi – dashuri për Malin e Zi dhe njerëzit dhe me zemër për të ruajtur zotimin paraardhës, me dëshirën për të krijuar një të ardhme më të mirë për ne dhe fëmijët tanë,” tha Krivokapiq.

SHARE