MALI I ZI DHE SHQIPËRIA TË VAZHDOJNË BASHKËPUNIMIN DINAMIK

Mali i Zi dhe Shqipëria pritet të vazhdojnë bashkëpunimin e suksesshëm dhe dinamik në fushën e mbrojtjes, si në periudhën e mëparshme, veçanërisht në projektet e NATO-s, theksuan Ministrja e Mbrojtjes së Malit të Zi, Olivera Injac dhe Ministrja e Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, Olta Xhaçka. Injac ka theksuar se bashkëpunimi aktual midis Malit të Zi dhe Shqipërisë në të gjitha fushat është një shembull i marrëdhënieve miqësore të vazhdueshme midis dy vendeve fqinje. Ajo gjithashtu iu referua bashkëpunimit thelbësor brenda iniciativave rajonale, i cili kontribuon në forcimin e mëtejshëm të stabilitetit dhe sigurisë së Ballkanit Perëndimor. Ministrja e Mbrojtjes së Shqipërisë, Olta Xhaçka, uroi Ministren Injac për inaugurimin e saj si Ministre e Mbrojtjes së Malit të Zi, duke pritur që në periudhën e ardhshme bashkëpunimi midis Shqipërisë dhe Malit të Zi në sektorin e mbrojtjes do të ketë mundësinë për përmirësim dhe zhvillim të mëtejshëm, në përputhje me detyrimet që rrjedhin nga Anëtarësimi në NATO. “Gjatë takimit, Ministret Injac dhe Xhaçka gjithashtu iu referuan pandemisë së koronavirusit, e cila aktualisht është sfida më e madhe në nivelin global, dhe theksuan rëndësinë e solidaritetit dhe mbështetjes së ndërsjellë në luftimin e kësaj sfide,” njoftoi Ministria e Mbrojtjes.

SHARE